[ad_1]
دانشمندان یک چشم الکتریکی کوچک طراحی کرده اند که برای میکروربات ها طراحی شده است که در نهایت می تواند برای کمک به افراد نابینا مورد استفاده قرار گیرد. به نظر می رسد دید مصنوعی در آستانه تحقق است.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه ایالتی جورجیا این دستگاه را با استفاده از یک سیستم انباشته عمودی ساختند که به آن امکان می دهد اندازه آن کاهش یابد و روی سطوح میکرو کار کند.
هدف این تیم به سرپرستی استادیار فیزیک سیدونگ لی، ساخت دوربینی در مقیاس کوچک است که بتواند مانند چشم روباتهای کوچک عمل کند. این ربات ها می توانند به مکان هایی دسترسی داشته باشند که برای انسان ها و ربات های بزرگتر امکان پذیر نیست.
به گفته این تیم، در آینده، این فناوری می تواند برای بازگرداندن بینایی به افراد نابینا یا بهبود درک رنگ در افراد کور رنگی مورد استفاده قرار گیرد.
این دستگاه از روشهای مصنوعی برای شبیهسازی فرآیندهای بیوشیمیایی استفاده میکند که به انسان امکان دیدن را میدهد و گامی به سوی ساخت دوربینی برای روباتهای کوچک است.
پروفسور لی می گوید: «این دستگاه تشخیص رنگ را در مقایسه با نسل قبلی دستگاه هایی با اندازه مشابه بهبود می بخشد و این مهم ترین عملکرد بصری است. حسگرهای رنگی معمولی فضای زیادی را اشغال می کنند و تشخیص رنگ آنها دقت کمتری دارد. ما به خوبی می دانیم که بیش از 80 درصد اطلاعاتی که در تحقیقات، صنعت، پزشکی و زندگی روزمره به دست می آوریم از طریق بینایی به دست می آید. هدف نهایی تحقیق ما توسعه دوربینهای کوچک برای میکرورباتها است که میتوانند وارد فضاهای تنگ شده و افقهای جدیدی را در تشخیص پزشکی، مطالعات زیستمحیطی، تولید، باستانشناسی و موارد دیگر باز کنند.
لی و تیمش می گویند ساختار عمودی حسگر رنگ امکان تشخیص دقیق رنگ را فراهم می کند و می تواند طراحی سیستم های لنز نوری را ساده کند.
نینگشین لی، دانشجوی فارغ التحصیل که بخشی از تیم تحقیقاتی بود، گفت: «پیشرفت های اخیر در فناوری، ایجاد طرح های جدید را ممکن می کند.
محققان بر این باورند که کشف آنها روزی می تواند به افرادی که دارای اختلالات بینایی هستند کمک کند. لی می گوید: «این فناوری برای توسعه چشم های الکترونیکی بیومیمتیک ضروری است.
تشخیص رنگ و کیفیت تصویر ممکن است روزی امکانات جدیدی را برای افراد دارای اختلالات بینایی ایجاد کند. نتایج در مجله ACS Nano منتشر شده است.
انتهای پیام
Source link